Romantika rétegelve

Egy nő életében talán az egyik legfontosabb napnak számít az a nap, ahol kimondja a nagybetűs igent. Az esküvői trendek nagyon sokat változtak az elmúlt években. Az agyondíszített, habosbabos irányvonalat felváltotta egy a szívemhez sokkal közelebb álló irányzat. Előtérbe kerültek a letisztul, egyszerű mégis romantikus elemek. Ezt a tortát is, ennek az új divatnak a szellemiségi ihlette. Szilva, virágok és 42 réteg. Ennyi a titka, egy palacsintából készült esküvői tortának.

Crepe wedding cake

Ez a desszert egy igazi türelemjáték. Szórakoztató társaság hiányában érdemes keresni egy jó hosszú lejátszási listát, különben halálra fogjuk unni magunkat sütés közben. Az elkészítése cseppet sem bonyolult, sőt! Nagyon egyszerű, nagyon finom és persze nem csak esküvőkre készíthető.

 

Palacsintatorta szilva krémmel

Hozzávalók:

A palacsintákhoz (1 adag):

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 3/4 dl olaj

Ez a kedvenc és elronthatatlan palacsintatészta receptem. Ehhez a tortához négy(!) adag tésztát kevertem be. Persze kevesebből is el lehet készíteni, ha nem szeretnénk hatalmas tortát.

A krémhez:Crepe wedding cake

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek. szilvalekvár
  • 2 ek. porcukor
  • 10 dkg aszalt szilva apróra vágva
  • 15-20 dkg friss szilva apróra vágva
  • 1 tasak habfixáló

A krémhez inspirációt a dolcevitablog-ról gyűjtöttem, érdemes sűrűn látogatni, szuper receptek vannak.

Elkészítés:

  1. A palacsintatészta hozzávalóit keverjük össze, és süssünk 20 nagyobb és 22 kisebb méretű palacsintát.
  2. Míg a rétegek teljesen kihűlnek, készítsük el a krémet. A mascarponét a lekvárt és a porcukrot keverjük össze.
  3. A tejszínt verjük kemény habbá. (Ízlés szerint tehetünk hozzá egy csomag vaníliás cukrot, hogy finomabb íze legyen)
  4. A lekváros krémet forgassuk össze a felvert tejszínnel, majd oszlassuk el benne az aszaltszilva darabkákat.
  5. A torta összeállításához kenjük meg a rétegeket a szilvás krémmel. 4-5 rétegenként a krém helyett kenjünk a tortába szilvalekvárt. Pár réteget szórjunk meg a friss szilvával, hogy még különlegesebb legyen a textúrája.
  6. Fogyasztás előtt 1-2 órára hagyjuk a hűtőben megszilárdulni.
  7. Élő virágokkal vagy porcukorral díszíthetjük.

Crepe wedding cake

 

Hozzászólás

Start a Blog at WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑